Najlepsza w naszym regionie była SP Milejów.
Język angielski 86%
Język polski 79%
matematyka 82%
Wielka zasługa świetnej kadry i zdolnych dzieciaków. Kolejny raz Milejów w czołówce w skali województwa!
Wnioski z artykułu:
1) Wyniki z egzaminów są wyraźnie niższe, niż rok wcześniej (czyli: obniżenie poziomu).
2) Jeśli do egzaminu podejść musieli wszyscy ósmoklasiści, to znaczy, że mamy wyraźny niż demograficzny - serio w Piotrkowie jest tylko 418 ósmoklasistów?
3) Duża część ósmoklasistów "zdała" na ocenę niedostateczną. Kiedy chodziłem do szkoły i studiowałem, to od 50% punktów w dół (klasówka, egzamin) dostawało się ocenę niedostateczną.
Quo vadis, polska edukacjo?
Niby czemu mają służyć te rankingi , porównania , najlepsza szkoła - najgorsza szkoła , sami tworzymy sobie taki świat - wyścig szczurów ....
Jak to możliwe że w szkole w Skotnikach egzamin zdawało dwoje uczniów? Tylko tyłu tam jest w klasie. Przecież to niemożliwe. Jest jeszcze sporo szkół gdzie zdawało tylko kilkoro uczniów.
Czy 10-tka jest tak słabą szkołą? Może ktoś wyrazić swoją opinię o tej szkole? Ludzie których znam i ich dzieci tam chodzą chwalą tą podstawówkę ale te wyniki napawają mnie lękiem przed posłaniem tam dziecka
To nie tylko praca nauczyciela. Jeśli są słabi uczniowie, to żaden mistrz nie pomoże. Z gliny złota nie ulepisz, że by nie powiedzieć inaczej...
Te dobre zm8any zaczęły się od zmniejszonych dodatków dla dyrektorów szkół. A w Łodzi mają być podwyżki. https://strefaedukacji.pl/wyzsze-dodatki-funkcyjne-dla-nauczycieli-od-kwietnia-ale-nie-wszedzie-sprawdz-kogo-dotyczy-podwyzka/ar/c5-18360585
Do zbierania szparagów nie jest potrzebne wykształcenie. Będą jeszcze durniejsi niż ich rodzice, ministra o to zadba
Ciekawy jestem jakie wyniki będą za rok. Jak motywować będą do pracy swoich nauczycieli dyrektorzy szkół skoro sami zostali tej motywacji pozbawieni. Otóż, drodzy Państwo, nowi włodarze rozpoczęli rządy od zabrania dodatku motywacyjnego dyrektorom piotrkowskich szkół. Zagrywka poniżej pasa. Tak się po prostu i po ludzku nie robi. Poznaje się pracowników, a potem ocenia. Z tego co mi wiadomo, do szkół nikt nie przyszedł, ani pan Wiernicki, ani pani Czechowska. Nie zwołali spotkania z dyrektorami, nauczycielami….Zabrali/znacznie obniżyli dodatki motywacyjne dyrektorom placówek. Sami natomiast przyznali sobie pięęęękne uposażenia. Drogi moderatorze-wierzę, że bezstronnie opublikujesz mój komentarz.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!